Onko autosi maalipintaa ja Pintakiiltoa myöten valmiina kevätajelulle?

YLE LIIKENNE käsitteli aihetta otsikolla:"Autopesun lykkääminen liian pitkään voi kostautua – kysyimme, missä ajassa pesemätön maalipinta alkaa tuhoutua"

Kevät on ihana vuodenaika, jolloin luonto herää eloon ja useimmat meistä aloittavat suunnittelemaan kevätpuuhia - kuka mitäkin. Ei talvessakaan mitään vikaa ole, sehän on hienoa aikaa ulkoilulle ja vaikkapa hohtaville hangille Suomen luonnossa. Silti valon lisääntyminen saa kirjaimellisesti pyörät pyörimään ja joillakin on jo vappuajelut mielessä.

Keväällä avautuu usein karu totuus talven jäljiltä, kun auton pinnalta poistuu lumi ja jää ja paljastuu mitä siellä alla on. Jos edelläajavan autoilijan renkaasta lentää nasta tai hiekoitussepelin murunen auton lasiin, sen yleensä kuulee (ja säikähtää!) mutta paljon useammin osuma tulee auton maalipintaan eikä sitä välttämättä kuule eikä huomaa ajaessa. Kun kevätaurinko paistaa, nämä kaikki tulevat näkyville.

Moni meistä tykkää pestä auton joko huolella käsin tai automaattipesulassa, mutta yhtäkaikki kiiltäväksihän se pinta pitäisi saada. Oletko muuten huomannut, kuinka kuivina kevätpäivinä pöly nousee ilmaan ja laskeutuu kaikille pinnoille yön aikana? Noh, kuten asiantuntija YLE:n artikkelissa sanoo: "autoa tuskin voi pestä liian usein"

Aina vain uudestaan pinta kiiltäväksi - strategialle on helpompikin vaihtoehto. Keraaminen pinnoite auton maalipinnassa antaisi kestävän kunnollisen suojan.

Auton pinnoitus suojaa maalipintaa epäpuhtauksilta ja vähentää siten pinnan naarmuuntumista. Saat myös lisäsuojaa mm. itikoiden, linnunjätösten, auringon UV-säteilyn ja muiden vastaavien aiheuttamia vahinkoja vastaan. Samalla pesun tarve hiukan vähenee ja erityisesti peseminen helpottuu. Lika vain lähtee helpommin pinnoitteen päältä ja samaan aikaan auton maalipinta on suojassa kerrosta alempana.

Meiltä Pintakiillosta saatkin erinomaisen keraamisen käsittelyn auton maalipinnalle, joka Korrek PRO ammattilaistuotteilla kestää jopa vuosia!


Kirjoituksessa haastateltiin yli 30 vuotta Tampereella toimineen perheyrityksen yrittäjää, jonka mukaan tämän kevään pesujen kysyntään tuli juuri merkittävä lisäys. Häneltä kysyttiin myös pesussa syntyneistä naarmuista ja kävi ilmi, että pesuharjat ovat muuttuneet hellävaraisemmiksi. Usein kun syntyneitä naarmuja tutkitaan, käy ilmi että sen alkuperä ei olekaan pesukoneessa. Kuten alussa totesin, paljas pinta näyttää naarmunsa paremmin - ehkä sama pätee pesuissa siten että puhdistetussa pinnassa ne naarmut vasta huomaa.

Yhtenä syynä auton maalipinnan vaurioille kirjoituksessa mainitaan lumiharjat. Ei harja itsessään, mutta likainen tai pölyinen pinta yhdistettynä harjaamiseen.

Jos kevätauringon helliessä paljastuu auton maalipinta joka on menettänyt pintakiiltonsa, voit olla varma että meiltä ymmärrystä heltiää. Korjaamme vaivatta pienet ja isommatkin naarmut. Kiillotamme pinnan. Oikaisemme kolhut. Mitä ikinä se tarvitseekaan, katsotaan yhdessä sopivat menetelmät! 

Ystävällisesti varoitamme kuitenkin, että kun kohtaat ajokkisi käsittelymme jälkeen otathan aurinkolasit mukaasi, sillä muuten saatat häikäistyä pahasti.


Pintakiilto jatkaa 35 vuoden auton maalaus perinnettä tutulla paikalla
(Julkaistu Tuusula-lehdessä 9.3.2023)