Osattiin sitä ennenkin arvostaa pintakiiltoa

Suomessa on autoja korjattu ammattitaidolla ja harrastamisen muodossa jo pitkään, auton ikää on jopa pidennetty korjaustoimilla.
Tätä samaa kulttuurin perintöä mekin vaalimme, ja haluamme että sinun ajoneuvosi kiiltää kuin mikäkin.

Kirje kotipuoleen vuodelta 1956, kirjoitettu kirje suvun kätköistä, tarkempi yhteys jääköön Pintakiillon varjoon. Sen Pintakiilto on murenevaista.
Lainaukset kirjeistä:
…Olen tehnyt pitkiä päiviä kun teemme erään vuokra autoilijan tallissa jonka vuokrasimme auto remonttia tällä kertaa. Meillä on Kansanyhtiön Varsava merkkinen henkilöauto vm 1955.
Siinä oli katto ja lokasiipi kurtussa… kun se oli mennyt nurin kovassa vauhdissa se oli aika pahannäköinen mutta kun sillä minun kaverilla on vähän kolarisepän töihin sopivia työkaluja niin oikesihan se siitä nyt meillä on paklaus ja hionta työt menossa ja kun se maalataan niin ei se uutta häpee, kaverilla on ruiskumaalausvehkeet niin että käy sekin työ mukavasti…”

” hän lupasi jatkaa tätä kirjettä kun minun on lähdettävä sen auton kimppuun kun kaveri jo odottaa Rakkain terveisin …”
”.. Ps: Jatkan vielä vähän siitä viraapeli työstä kun olen siihen niin innostunut koettakaa ymmärtää oikein tämä kirje kun tämä on kiireellä kirjoitettu. Olemme luvanneet pitää salassa auton omistajan myynnin helpottamiseksi ja ihmisten kateuden vuoksi joka tuntuu olevan valtava. Ensimmäinen potilaamme oli kaverini oma auto joka eilen myytiin yhdessä. Hän on kauhean hyvä kauppamies maksoi syksyllä 60000mk ja sai nyt 120000mk.
Tällä hetkellä meillä on korjattavana vakuutus yhtiön Kansanauto ja seuraavan ostamme porukassa, jonka sitten heti korjauksen jälkeen myymme. Vaika kaverini onkin hyvä kauppamies niin silti hän on rehellinen ja minä olen taas varovainen hänen suhteensa raha asioissa…”


Me haluamme jatkaa tätä samaa samaa intohimoa: pitää kaarat kiiltävinä. Joten ole viisas ja varaudu tulevaan pitämällä autosi moitteettomassa kunnossa.
Älä jää naapurikateuden pauloihin vaan suosittele meitä ja hanki itsellesi hyötyä.

T: pintakiiltävät työntekijät tehtaalta

Onko autosi maalipintaa ja Pintakiiltoa myöten valmiina kevätajelulle?
YLE LIIKENNE käsitteli aihetta otsikolla:"Autopesun lykkääminen liian pitkään voi kostautua – kysyimme, missä ajassa pesemätön maalipinta alkaa tuhoutua"