Pintakiilto jatkaa 35 vuoden auton maalaus perinnettä tutulla paikalla

(Julkaistu Tuusula-lehdessä 9.3.2023)
OMAN KYLÄN automaalaamossa Pintakiillossa työtä tehdään edellään paikalla, jossa on toiminut automaalaamo jo yli kolmen vuosikymmenen ajan.


Monet muistavat ajat, jolloin autoja pestiin leppoisassa tunnelmassa pihalla ja maalauksen teki joku setä/eno, lopputuloksen ollessa tietysti aivan passeli. 

"Suomessa autoja on korjattu ammattitaidolla ja harrastamisen muodossa jo pitkään, pidentäen näin auton ikää. Tätä samaa kulttuuriperintöä mekin vaalimme. Haluamme, että sinun ajoneuvosi kiiltää kuin mikäkin”, kertoo Pintakiillon nykyinen yrittäjä Tyko Haapala. 

Vielä tänäkään päivänä kiireen tuntu ja pitkät odotusajat eivät ole yltäneet paikallisen yrittäjän luo, sillä työtä tehdään mutkattomalla meiningillä ja aina laadukas palvelu edellä. Olipa ongelmasi isompi tai pieni korjattava jälki lumipenkkaan töksäyttämisen tai parkkipaikalla kolhiintumisen jäljiltä, kysäise apua omalta tutulta yritykseltä.

Nykyinen Pintakiillon yrittäjä Tyko muistuttaa, että auton naarmut kannattaa käydä näyttämässä Pintakiillossa heti niiden tultua. Korjaamatta jätetyt naarmut johtavat väistämättä ruosteen puhkeamiseen, joten ne on syytä tarkistuttaa samantien. Näin ehkäiset isompia vahinkoja ja pidät autosi hyväkuntoisena pidempään.

Pintakiilto tarjoaa asiakkailleen laadukkaan auton pinnoituksen, kiillotuksen ja maalauksen. Vaikka yrityksen tiloissa huokuu nostalginen 50-luvun meininki, käytetään pinnoituksissa uusimman sukupolven laadukkaita pinnoitteita. Nykyajan pinnoitteet on tehty korvaamaan perinteiset autonhoidon vahat, ja pinnoituksella saadaan lisäsuojaa auton maalipinnalle useiksi vuosiksi eteenpäin. 

"Pinnoitettu auto on myös helpompi pestä, ja tällöin hyvän lopputuloksen saa riippumatta pesuaineista,” kertoo yrittäjä Tyko. 

Tutulla paikalla automaalauksia on tehty jo 35 vuotta, eikä intohimo hyvännäköisiä autoja kohtaan ole kadonnut paikasta vuosien varrella mihinkään. Erityisesti Pintakiilto ja sen työntekijät haluavat kuitenkin vaalia entisajan leppoisaa kulttuuria - samalla voidaan vaihtaa kuulumiset ja laittaa autosi kuntoon.

Osattiin sitä ennenkin arvostaa pintakiiltoa